Ανακαλύπτω τον αρχαιολογικό χώρο του Αγίου Παταπίου από το χθες της Παλαιοχριστιανικής Βέροιας στο σήμερα της σύγχρονης πόλης

Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 οι μαθητές των δύο τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης , συνοδεία της διευθύντριας Διαμαντοπούλου Μαρίας και των εκπαιδευτικών Σπανούδη Δέσποινας,   Ίτσκου Γρηγόριου,  Αντωνιάδου Κλεονίκης  και Παπαδόπουλου Παναγιώτη, συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας  με υπεύθυνη την αρχαιολόγο κ. Πολατίδου Μαρία.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έγινε στον αρχαιολογικό χώρο του Αγίου Παταπίου και είχε τίτλο «Ανακαλύπτω τον αρχαιολογικό χώρο του Αγίου Παταπίου από το χθες της Παλαιοχριστιανικής Βέροιας στο σήμερα της σύγχρονης πόλης».

Οι μαθητές αφού ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για το ιστορικό όλου του αρχαιολογικού χώρου (ναός, Βαπτιστήριο, Επισκο πείο, Παλαιοχριστιανική Βασιλική με εγκάρσιο κλίτος, ψηφίδες, δάπεδα, υλικά,) εργάστηκαν ομαδικά, ζωγράφισαν και απάντησαν σε σχέδια εργασίας.  Τέλος  αποχώρησαν γεμάτοι με γνώσεις και περηφάνια για το ιστορικό και θρησκευτικό  παρελθόν και παρόν της πόλης μας.