Δραστηριότητες Φεβρουάριος 2022

  • 8 Φεβρουαρίου 2022 – Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου
  • Οι μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων ΣΤ1 και ΣΤ2 με την εκπαιδευτικό της Αγγλικής γλώσσας κ. Παυλίδου Βικτωρία συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου»,  για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου. Μέσα από συζητήσεις, βιωματικές και διερευνητικές δραστηριότητες στην Αγγλική Γλώσσα οι μαθητές/τριες συμμετείχαν με ενθουσιασμό. Το εξειδικευμένο και στοχευμένο υλικό του προγράμματος βοήθησε τους μαθητές να αναγνωρίσουν τους κινδύνους του Διαδικτύου και μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες να ενημερωθούν για αυτούς. 

 

 

 

 

  • Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022 – Το δέντρο της φιλίας! 
  • Στο πρόγραμμα της συναισθηματικής νοημοσύνης οι μαθητές/τριες του Γ2 με τη διευθύντρια, προσέγγισαν την έννοια της φιλίας!  Η ύπαρξη φιλικής σχέσης μεταξύ των παιδιών συνδέεται με θετική αυτοαντίληψη και με ομαλή συναισθηματική ανάπτυξη! Γι’ αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό από την αρχή της σχολικής χρονιάς αλλά και σε όλη τη διάρκεια της να τονώνουμε την ανάγκη του παιδιού να κάνει φίλους.  Ταξιδέψαμε, λοιπόν, στον κήπο των συναισθημάτων με σκοπό να βρούμε το δέντρο της φιλίας! Στην παρεούλα γύρω από το δέντρο μιλήσαμε για τα θετικά των φίλων μας και μοιραστήκαμε τα όμορφα συναισθήματα που έχουμε γι’ αυτούς! Συζητήσαμε για το τι χρειάζεται για να αναπτυχθεί το δέντρο της φιλίας για να μεγαλώσει και να μας προστατεύει όλους.  Καταλήξαμε ότι μια δυνατή φιλία χρειάζεται συνεργασία, αγάπη, σεβασμό, συγχώρεση. Έπειτα γράψαμε τις λέξεις αυτές και τα ονόματά μας σε μικρά χαρτάκια και τα κολλήσαμε πάνω στα κλαδιά του δέντρου ως καρπούς-μήλα για να αναπτυχθεί και να γίνει γερό!

    Ελπίζουμε και ευχόμαστε όλοι το δέντρο της φιλίας να αποκτήσει γερές ρίζες και να καρποφορεί συνέχεια!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • ΜΠΟΡΟΥΜΕ – Καμία μερίδα φαγητού χαμένη!
    Στο πλαίσιο του προγράμματος Μπορούμε στο σχολείο, οι μαθητές του Ε2 με την εκπαιδευτικό κ.Καψάλη Ελένη, μέσω της εξ αποστάσεως μεθόδου συνομίλησαν με τους υπεύθυνους του προγράμματος και συζήτησαν σχετικά με τη σπατάλη φαγητού. Ενημερώθηκαν σχετικά με το θέμα και εξέφρασαν απορίες. Επίσης παρακολούθησαν δύο βίντεο και ακολούθησε συζήτηση. Κατόπιν έγραψαν σε χαρτάκια post it τις απόψεις τους σχετικά με τη μείωση της σπατάλης και τα τοποθέτησαν σε ένα χαρτόνι. Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους για την ευκαιρία που μας έδωσαν να ασχοληθούμε με το σημαντικό αυτό θέμα και για τη βεβαίωση που απέστειλαν στο σχολείο.