Ετικέτες

Δραστηριότητα: “Φαντάσου ότι μια εταιρεία παραγωγής λαδιού, χυμών ή γάλακτος  προκηρύσσει διαγωνισμό για την πιο πρωτότυπη ετικέτα. Μπορείς να ετοιμάσεις και να  παρουσιάσεις τη δική σου ετικέτα, η οποία να περιλαμβάνει: Ονομασία του προϊόντος, πληροφορίες για το προϊόν, το όνομα του παρασκευαστή, την καθαρή ποσότητα του περιεχομένου και την ημερομηνία λήξης “.

Οι μαθητές/τριες  ετοίμασαν το αρχικό σχέδιο της ετικέτας, το παρουσίασαν στην τάξη, άκουσαν τα σχόλια, τις παρατηρήσεις, καθώς και τις προτάσεις των άλλων μαθητών/τριών, τις οποίες έλαβαν υπόψη τους για τη βελτίωση της ετικέτας.

Οι βελτιωμένες ετικέτες παρουσιάστηκαν στην τάξη ανά κατηγορία: κρασιού, χυμών -γάλακτος. Ακολούθησε ψηφοφορία μεταξύ των μαθητών/τριών για την καλύτερη ετικέτα.

Με τον τρόπο αυτόν υποστηρίζουμε ότι συνδέσαμε τη μάθηση με τη φαντασία και τη δημιουργία. Επίσης, οι μαθητές/τριες έμαθαν πώς να παρουσιάζουν την εργασία τους σε άλλους , να την υποστηρίζουν με επιχειρήματα, να ακούν τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους και να αποδέχονται την  κριτική τους.

Οι ετικέτες κρασιού

Οι ετικέτες χυμών – γάλακτος