Συμμετοχή στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής “Ο Γαλαξίας μας”

Robotiki_960x350-01

Ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού έχει θέμα «Ο Γαλαξίας μας» και γίνεται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων. Διοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών ? STEM), με την υποστήριξη της COSMOTE.

Οι ομάδες θα χρησιμοποιήσουν τα εκπαιδευτικά πακέτα για να σχεδιάσουν, να εφαρμόσουν και να κατασκευάσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο, η οποία θα πρέπει να προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού «Ο Γαλαξίας μας», με τη χρήση της γλώσσας προγραμματισμού Scratch. Οι συμμετέχοντες και φέτος θα διαγωνισθούν πρώτα στους περιφερειακούς διαγωνισμούς.

Οι δάσκαλοι και οι μαθητές σχηματίζοντας ομάδες, μαθαίνουν να επικοινωνούν και να συνεργάζονται με σκοπό τη δημιουργική επίλυση ποικίλων προβλημάτων, την ανακαλυπτική – διερευνητική μάθηση, τη δημιουργική εμπλοκή των εκπαιδευόμενων στην ανακάλυψη της λύσης, κάνοντας χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός διεξάγεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας διάδοσης της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science ? Technology ? Engineering – Mathematics) στον τρόπο διδασκαλίας και εκπαίδευσης. Μακροπρόθεσμα, η STEM μπορεί να δώσει ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, ενθαρρύνοντας τους μαθητές να απαντούν σε ερωτήματα και να εμπλέκονται σε διαδραστικές δραστηριότητες με θέματα την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία.

Η συμμετοχή έχει στόχο να μεταφέρει στους μαθητές, από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου, έννοιες και αξίες όπως ομαδικότητα, ευγενής συναγωνισμός, πρόοδος, καινοτομία, τεχνολογία, δημιουργικότητα, επίλυση προβλημάτων, συνεισφέροντας έτσι ενεργά στη μεγάλη προσπάθεια για ένα ελπιδοφόρο αύριο της πατρίδας μας!

Ομάδα έξι μαθητών της Ε’ τάξης του σχολείου συμμετείχε επιτυχημένα στον περιφερειακό διαγωνισμό που διεξήχθη  στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας Νόησις, στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016.

DSC01263

Αναλυτικά η παρουσίαση της συμμετοχής Εδώ

Δείτε και τα σχετικά Βίντεο στο κανάλι μας στο Youtube, Εδώ και Εδώ