Συμμετοχή του Σχολείου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (Κατηγορία Ποδόσφαιρο 2×2)

Στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής – ΤΠΕ οι μαθητές της Δ’ Τάξης με τον εκπαιδευτικό πληροφορικής κ. Καραμούτη Γιώργο ασχολήθηκαν με την εκπαιδευτική ρομποτική και στη συνέχεια δήλωσαν συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στην κατηγορία Ποδόσφαιρο 2×2. Σε αυτό το παιχνίδι 2 αντίπαλες συμμαχίες που αποτελούνται από 2 τηλεχειριζόμενα ρομπότ η κάθε μία, κυνηγούν ένα μπαλάκι, πάνω σε ένα ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι (γήπεδο ποδοσφαίρου). Στόχος της κάθε συμμαχίας είναι να κερδίσει το παιχνίδι, πετυχαίνοντας περισσότερα γκολ από τους αντιπάλους της.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποτελεί έναν μοναδικό τρόπο για να κατανοήσουν οι μαθητές τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς, να μάθουν να σκέφτονται ως μηχανικοί, να αναπτύξουν την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων και να διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους. Εξερευνώντας αυτές τις δεξιότητες με τρόπο πρακτικό και συμμετοχικό, τα παιδιά αναπτύσσουν εφόδια που τους είναι απαραίτητα σήμερα αλλά και για το μέλλον, όποια επιλογή σταδιοδρομίας κι αν ακολουθήσουν.

Σχηματίστηκαν δύο αντιπροσωπευτικές ομάδες για την συμμετοχή κατ’ αρχήν στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Κεντρικής Μακεδονίας ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή 8 Μαΐου. Η ομάδα Need for Speed αποτελούμενη από τις Βαφείδου Βάλια, Θώμογλου Χαρά και Μποροδήμου Δανάη πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και πετυχαίνοντας δύο νίκες (1-0, 3-0) μία ισοπαλία (0-0) και μία ήττα (0-1) προκρίθηκε στην τελική φάση που θα διεξαχθεί στην Αθήνα και θα συμμετέχουν οι κορυφαίες 16 ομάδες πανελλαδικά.

Η ομάδα Vikings αποτελούμενη από τoυς Ιωαννίδη Ραφαήλ, Μπουλαμάτση Παρασκευή και Στεργίου Παναγιώτη πάλεψε μέχρι τον τελευταίο αγώνα αλλά δεν κατάφερε να μπει στις πέντε πρώτες ομάδες, πέτυχε μία νίκη (2-0) μία ισοπαλία (2-2) και δύο ήττες (0-2, 2-3)

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια τους και καλή τύχη στα τελικά.