Δράση των μαθητών της ΣΤ’ Τάξης (Η συνέχεια)

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης συλλέγοντας πλαστικά καπάκια, φαινομενικά ευτελή αντικείμενα, θα τα μεταμορφώσουν ως δια μαγείας,  σε κάτι πολύ χρήσιμο, …σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Οι μαθητές μας τακτικοί και οργανωτικοί αποθήκευσαν τα καπάκια σε κούτες, τα αρίθμησαν, και στη συνέχεια ανέλαβαν να ερευνήσουν τις κινητικές ανάγκες των ατόμων με αναπηρία έτσι ώστε να προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής σε έναν άνθρωπο. Οι φωτογραφίες επαληθεύουν τη δράση.

Συγκινητική και αξιέπαινη πρωτοβουλία με ευγενικό στόχο. Μπράβο παιδιά! (Και η συνέχεια..)

Mαθητές του ΣΤ1 & ΣΤ2 του σχολείου μας ξεκίνησαν από καιρό να συλλέγουν καπάκια επιστρατεύοντας για το σκοπό αυτό γονείς, γείτονες, φίλους, εκπαιδευτικούς, καταστηματάρχες…

Το πρώτο βήμα έγινε!

Μετά ήρθε η επικοινωνία,  με τη διαμεσολάβηση της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Χριστοδουλίδου-Εκμεκτσόγλου Έλσας και της Διευθύντριας κ. Διαμαντοπούλου  Μαρίας, με το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Νάουσας και την υπεύθυνη κ. Μπορδάνου Παρασκευή, τον συνεργάτη κ. Σταύρο Ζάχο και όλη την όμορφη παρέα τους, όπως είπαν. Με την παρότρυνση των εκπαιδευτικών κ. Αντωνιάδου Κλεονίκης, κ. Παυλίδου Βικτωρίας και του  κ.  Καραμήτρου Αντώνη,  τα παιδιά συνέχισαν με την ίδια επιμονή να συλλέγουν, να ταξινομούν, να αριθμούν και να αυξάνουν τον αριθμό των καπακιών.

Παρέδωσαν λοιπόν στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ Νάουσας 41.000 καπάκια και κατάφεραν να αγοράσουν ένα ολοκαίνουριο αναπηρικό αμαξίδιο, που με τη σειρά τους δώρισαν στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Βέροιας (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ), το οποίο παρέλαβαν για τις ανάγκες του σχολείου τους ο διευθυντής κ. Παπαγεωργίου Κυριάκος, η κοινωνική λειτουργός κ. Τέτου Ελένη και δύο από τους μαθητές/τριες  τους.

H παράδοση-παραλαβή έγινε παρουσία του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας κ. Πυρινού Δημήτριου.

Και δεν τελειώσαμε εδώ!

Η δράση συνεχίζεται με την ομάδα των εθελοντών να πληθαίνει και κουτιά ανακύκλωσης να υπάρχουν πια σε κάθε όροφο του σχολείου μας.

Περήφανοι όλοι μας, διευθύντρια και εκπαιδευτικοί, επιβραβεύσαμε τους παρακάτω μαθητές οι οποίοι παρέλαβαν και τα αντίστοιχα ευχαριστήρια από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Μπράβο στα παιδιά μας!

Αβραμίδου Αννελόρε

Γιάννος  Παναγιώτης

Γκάσιος Ορέστης

Εκμεκτσόγλου Κωνσταντίνος Ίκαρος

Ζαλώνης Ευάγγελος

Θέμελη Νεφέλη

Ντάμτσιος Κωνσταντίνος Νεκτάριος

Πεντεφούντας Γεώργιος

Σιουραντάνης Γεώργιος

Χατσιούλης Γεώργιος