Δράση Φιλαναγνωσίας με την εκπαιδευτικό – συγγραφέα Ελένη Πιπερίδου – Λαφαζάνη.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο πλαίσιο δράσεων της Βιβλιοθήκης του Σχολείου μας Εκδήλωση Φιλαναγνωσίας με καλεσμένη την εκπαιδευτικό – συγγραφέα Ελένη Πιπερίδου – Λαφαζάνη. Την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου μας κατέκλυσαν οι μαθητές των Δ , Ε και Στ τάξεων συνοδευόμενοι από τους Δασκάλους τους . Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Σύμβουλος Εκπαίδευσης κυρία Αικατερίνη Παπαγεωργίου η οποία μίλησε θερμά για την σπουδαιότητα της φιλαναγνωσίας . Παρουσιάστηκε το διήγημα “Μη λέτε δεν μπορώ” από το ομώνυμο υπό έκδοση βιβλίο  της συγγραφέως , το οποίο είναι βασισμένο σε αληθινές ιστορίες.

 

     Ακολουθεί το άρθρο μαθήτριας του ΣΤ2 για τη δράση Φιλαναγνωσίας.

                             ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ

Είναι ωραίο ναι διαβάζεις βιβλία ακόμα καλύτερο όμως είναι να τα ακούς από άλλους. Για αυτό το σημερινό  άρθρο αναφέρετε σε μια  βιβλιοπαρουσίαση

        Την Τρίτη  16 Ιανουάριου 2024  στο 1ο Δημοτικό σχολείο Βέροιας πραγματοποιήθηκε μια βιβλιοπαρουσίαση. Εκεί παρευρισκόταν η σύμβουλος εκπαίδευσης Βέροιας κυρία Παπαγεωργίου Κατερίνα και φυσικά η υπέροχη συγγραφέας αλλά και εκπαιδευτικός Ελένη Πιπερίδου-Λαφαζάνη

       Το συγγραφικό της έργο είναι μεγάλο. Είναι μια από τους έξι  καλυτέρους  συγγραφείς στην Ελλάδα που γράφουν τα βιβλία τους στην ποντιακή διάλεκτο.

Μέχρι τώρα έχει συγγράψει έξι βιβλία αλλά δεν θα σταματήσει εκεί . Η αγάπη της για τα βιβλία είναι μεγάλη .Η ίδια αναφέρει ότι τα έχει σαν παιδιά της και δεν μπορεί να ξεχωρίσει κανένα . Παρευρισκόμενη κι εγώ εκεί θα μπορούσα να πω ότι αυτό που με σαγήνεψε ήταν η αύρα και η ατμόσφαιρα . Καθώς και η γλυκιά της φωνή που ακουγόταν χαλαρά στα αυτιά μας.

           Μας διάβασε ένα ποίημα και ένα διήγημα όλα τα παιδιά που παρευρίσκονταν εκεί την άκουγαν με προσήλωση . Στο τέλος της εκδήλωσης τα παιδιά την ρωτήσαν ό,τι ήθελαν .Σας συστήνω ανεπιφύλακτα να διαβάσετε  τα βιβλία της .