Νέα του Σχολείου – Αποχαιρετιστήριες Εκδηλώσεις, Ιούνιος 2022

  • Ο δραστήριος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας προσέφερε στους μαθητές/τριες ταξίδια φανταστικά στο σύμπαν, μύθους για τους αστερισμούς, προσομοιώσεις του νυχτερινού έναστρου ουρανού μέσα από το εκπαιδευτικό κινητό πλανητάριο STARLAB. Τα παιδιά έπαιξαν τσουβαλοδρομίες, παιχνίδια από τα παλιά λούνα πάρκ (κρίκους, τενεκεδάκια…), γεύτηκαν ντόνατς ποπ κόρν, παγωτά και χυμούς διασκέδασαν και συμμετείχαν στην κλήρωση ενός τάμπλετ. Οι εθελοντές γονείς ντυμένοι κατάλληλα συνεισέφεραν, όπως πάντοτε στη χαρά των μαθητών και μαθητριών μας!!!

  • Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, οι μαθητές της Ε’ τάξης παρουσίασαν στους γονείς τους μια εκδήλωση στη διάρκεια της οποίας έλαβαν χώρα διάφορα δρώμενα. Συγκεκριμένα, οι μαθητές του Ε1 πραγματεύτηκαν το θέμα ” Δικαιώματα των Παιδιών”. Έφτιαξαν μικρά βιβλία με διάφορες δραστηριότητες και οργάνωσαν παιχνίδια παντομίμας και αναγραμματισμού. Αντίστοιχα, οι μαθητές του Ε2 παρουσίασαν τα βιβλία και τους χάρτες που κατασκεύασαν με θέμα το περιβάλλον. Στη συνέχεια ακολούθησαν και εδώ τα παιχνίδια. Οι γονείς και των δύο τμημάτων συμμετείχαν σ’ αυτά και έτσι όλη η διαδικασία απέκτησε διαδραστικότητα. Στο τέλος, οι μαθητές τραγούδησαν δύο τραγούδια και σε ένα από αυτά η κυρία Διαμαντοπούλου Μαρία παράφρασε τα λόγια προκειμένου να είναι σχετικό με τη σχολική ζωή. Και τα δύο τραγούδια ήταν από το συγκρότημα των ” Πυξ Λαξ”. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν στην οργάνωση της εκδήλωσης, η κα Διαμαντοπούλου Μαρία, ο κος Αδαμάκος Παναγιώτης, η κα Τσιγάρα Ευτέρπη και η κα Καψάλη Ελένη.
  • Την Τετάρτη 15/6/2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου οι μαθητές της Στ΄ τάξης αποχαιρέτησαν το Δημοτικό μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης.

    Αρχικά, οι μαθητές συμμετείχαν στη θεατρική αγγλική παράσταση “Mental Hospital! Nurse!!! Next, Please!!!” προκαλώντας το ενθουσιώδες χειροκρότημα των θεατών. Το θεατρικό έργο, το οποίο έγραψε και επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός της Αγγλικής Γλώσσας κ. Παυλίδου Βικτωρία αποδόθηκε με ενθουσιασμό από τους μικρούς μαθητές!

    Στη συνέχεια υπό την καθοδήγηση της δασκάλας της τάξης κ. Αντωνιάδου Κλειούς, οι μαθητές μοιράστηκαν τις πιο έντονες αναμνήσεις τους μέσα από προσωπικά τους κείμενα και φωτογραφικό υλικό από τα έξι χρόνια του Δημοτικού!  

    Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή των απολυτηρίων και αναμνηστικών δώρων από τη Διευθύντρια κ. Διαμαντοπούλου Μαρία και εκπροσώπους των Γονέων.