Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν ποικίλες δράσεις στο Σχολείο μας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου του 1940. Συγκεκριμένα, στην αυλή, αμέσως μετά την πρωινή προσευχή, η Διευθύντρια, αφού αναφέρθηκε στην ιστορία και την αξία της σημαίας ως εθνικό σύμβολο των Ελλήνων, παρέδωσε τη σημαία στον σημαιοφόρο και τους παραστάτες, προτρέποντας όλους και όλες  να την κρατάμε πάντα «ψηλά», για να κυματίζει περήφανα στα ελληνικά εδάφη.

   Στη συνέχεια, οι μαθητές/τριες όλων των τμημάτων  πραγματοποίησαν σχετικές δραστηριότητες (ποιήματα, ομιλίες, παρουσιάσεις, χειροτεχνίες), στις αίθουσες των τάξεών τους.

   Στις 12.00΄ το μεσημέρι, ο σημαιοφόρος με τους παραστάτες, με τη συνοδεία εκπαιδευτικού, μετέβησαν στην πλατεία Ρακτιβάν, όπου μαθήτρια του Σχολείου μας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων.

   Ανήμερα της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν στη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ναό Αγίου Αντωνίου και κατόπιν στη μαθητική και στρατιωτική  παρέλαση της πόλης.