«Ο μάγος του 13»

Ημέρα παιδικού βιβλίου χθες και  στο σχολείο  ήρθε η συγγραφέας παιδικών  βιβλίων η κ. Χρυσάνθη Πρωτοψάλτου για να μας παρουσιάσει  το βιβλίο της  «Ο μάγος του 13» ενώ στην συνέχεια τα παιδιά ασκήθηκαν σε φιλαναγνωστικές δράσεις. Την ευχαριστούμε πολύ και τις ευχόμαστε να γράψει κι άλλα μαγικά….

Με μια συναρπαστική αφήγηση βρεθήκαμε εκεί στην οδό Ελπίδας. Στον αριθμό 13, όπου ο μάγος Ευτυχής γεμίζει  με τα μάγια του με  χιόνι τη μικρή γειτονιά. Τώρα τα παιδιά που κατοικούν εκεί μπορούν να παίξουν χιονοπόλεμο και να φτιάξουν έναν τεράστιο χιονάνθρωπο, έναν χιονάνθρωπο που όμως η φίλη τους η Άννα δεν μπορεί να δει … Τι θα γίνει όμως αν όλοι οι μάγοι της οδού Ελπίδας ενώσουν τις δυνάμεις τους;

Το βιογραφικό της συγγραφέως

  Η Χρυσάνθη Πρωτοψάλτου γεννήθηκε στη Βέροια, την εποχή της ασπρόμαυρης τηλεόρασης. Πέρασε καλοκαίρια ποτισμένα απ΄ τη μυρωδιά του ροδάκινου και χειμώνες μουσκεμένους στο ατέλειωτο Βεροιώτικο ψιλόβροχο, ακούγοντας παραμύθια απ΄ τους παππούδες της. Σπούδασε Προσχολική Αγωγή στη Θεσσαλονίκη, έπειτα γνωρίστηκε με τον Χρήστο, παντρεύτηκαν, και λίγο αργότερα γεννήθηκαν ο Νίκος και ο Γιάννης. Κι επειδή όλοι τους αγαπούσανε πολύ τις ιστορίες, η Χρυσάνθη σκέφτηκε: “Χμ, καλά τα κέικ και τα κουλουράκια, αλλά μήπως να ΄φτιαχνα και καμιά ιστορία;”  Άρχισε λοιπόν στην κουζίνα της σκέψης της να τις πλάθει, να τις μαγειρεύει, να τις φουρνίζει και μετά να τις σερβίρει ζεστές ζεστές και λαχταριστές: ιστορίες για γέλια ή για κλάματα. Μερικές απ’ αυτές πήρανε βραβεία, άλλες γίνανε βιβλία. Κάποιες τις διάβασαν πολλοί, μα κάποιες άλλες κανένας, μιας και δεν τις έχει βγάλει ακόμη απ’το ντουλάπι του μυαλού της.