Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 2019 -2020

Αγαπητοί γονείς,

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας καλωσορίζει τους μικρούς μαθητές της Α τάξης αλλά και τους γονείς που θα ενταχθούν για πρώτη φορά στο σχολείο μας.

Για μία ακόμη χρονιά, το ΔΣ του συλλόγου, εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας, ευελπιστεί στη συμμετοχή όλων των μελών ώστε να υλοποιήσει το έργο του, να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, να διοργανώσει τις καθιερωμένες πλέον εκδηλώσεις και δραστηριότητες και να συμβάλει έτσι από την πλευρά του στην ομαλή λειτουργία της Σχολικής Κοινότητας.

Την χρονιά που μας πέρασε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων με τη συμπαράσταση του Συλλόγου Διδασκόντων :

  • Εξόπλισε τις αίθουσες διδασκαλίας, όπου υπήρχαν ανάγκες, με οπτικοακουστικό υλικό (laptops, προτζέκτορες, ηχεία, κονσόλες εικόνας & ήχου)
  • Οργάνωσε, εξόπλισε και στελέχωσε με τη βοήθεια των εθελοντών γονέων –προπονητών το τμήμα εκπαιδευτικής ρομποτικής του σχολείου μας. Πιο συγκεκριμένα, το 1ο Δημ. Σχολείο Βέροιας είναι το μοναδικό σχολείο του Νομού μας( και από τα ελάχιστα ανά την Ελλάδα)το οποίο διαθέτει ανάλογο εξοπλισμό. Τα τμήματα ρομποτικής του σχολείου μας, απέσπασαν αξιόλογες διακρίσεις σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς, καταφέρνοντας μάλιστα να φτάσουν στον τελικό και να διακριθούν ανάμεσα σε 100+ ομάδες από όλην την Ελλάδα.
  • Προμηθεύτηκε ρούχα παρέλασης για τα παιδιά της ΣΤ Δημοτικού, τα οποία παραμένουν στην ιματιοθήκη του σχολείου για επόμενες χρονιές.
  • Προχώρησε στην έκδοση αναμνηστικών ημερολογίων 2018/2019 με ομαδικές φωτογραφίες των τμημάτων του σχολείου.
  • Ανακαίνισε εξολοκλήρου κι εξόπλισε μία αναξιοποίητη αίθουσα του σχολείου, η οποία πλέον λειτουργεί ως δανειστική βιβλιοθήκη κι ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.
  • Συνεχίζοντας την προσπάθεια του για μία ενημερωμένη βιβλιοθήκη εντός του σχολείου, ο Σύλλογος Γονέων προχώρησε στην αγορά ξενόγλωσσων βιβλίων, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας Αγγλικών κ. Παυλίδου Βικτωρίας.
  • Μοίρασε χριστουγεννιάτικα κεράσματα αλλά και βασιλόπιτες με δώρα σε όλα τα τμήματα.
  • Τηρώντας το παραδοσιακό έθιμο της Τσικνοπέμπτης, μέλη του Συλλόγου κι εθελοντές γονείς διοργάνωσαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας γιορτή με σουβλάκια, γαϊτανάκι και παραδοσιακούς χορούς.
  • Διοργάνωσε τον ετήσιο Αποκριάτικο χορό.
  • Αγόρασε φορητό φαρμακείο πλήρως εξοπλισμένο, το οποίο μπορούν να παίρνουν οι δάσκαλοι και στις εκδρομές.
  • Στην περίοδο έξαρσης της εποχιακής γρίπης (Φεβρουάριο – Μάρτιο)ο Σύλλογος γονέων εξόπλισε όλες τις αίθουσες αλλά και τους κοινόχρηστους χώρους του σχολείου με αντισηπτικό υγρό, προσφέροντας έτσι τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής στους μαθητές.
  • Συμμετείχε στο “Let s do it Greece” τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Την ημέρα αυτή, μαθητές & γονείς του σχολείου μας καθάρισαν , έβαψαν και φρόντισαν την αυλή του σχολείου, τα φρεάτια μέσα κ έξω από αυτήν, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο έως και το Δημαρχείο.
  • Κλείνοντας τη σχολική χρονιά, για 3η συνεχόμενη φορά φέτος ο Σύλλογος Γονέων διοργάνωσε το «1ο Θερινό Κουδούνι», μία διαδραστική γιορτή στην αυλή του σχολείου μας με δωρεάν παιχνίδια για όλα τα παιδιά, face painting, καραόκε , αθλήματα, παιχνίδια ανακύκλωσης, φαγητό και ποτό. Με τη βοήθεια των 60 και πλέον εθελοντών γονέων, ο Σύλλογος Γονέων «έστησε» μία γιορτή πρωτόγνωρη , όχι μόνο για τα δημοτικά σχολεία, αλλά και για την πόλη μας γενικότερα.
  • Προχώρησε σε φιλανθρωπικό bazaar μεταχειρισμένων βιβλίων και παιχνιδιών, τα έσοδα του οποίου(250ε) έγιναν δωρεά στον Όμιλο Άπορου Παιδιού Βέροιας.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι ο Σύλλογος Γονέων μερίμνησε για τη σίτιση αλλά και την κάλυψη όλων των εξόδων που συνεπάγονται της φοίτησης στο σχολείο (σχολικά είδη, έξοδα μετακίνησης εκδρομών, είδη ρουχισμού κτλ) σε παιδιά ευπαθών οικογενειών και βασική προτεραιότητά του είναι να πράξει αναλόγως και τη χρονιά που ξεκινά.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, σας ενημερώνουμε ότι η συνδρομή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων για το σχολικό έτος 2019/2020 ανέρχεται στα 15 € ανά οικογένεια.

Ο Σύλλογος Γονέων επικοινωνεί μαζί σας είτε με ενημερωτικά έντυπα στην τσάντα του παιδιού, είτε με ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του σχολείου μας :

1dimveroias.ima.sch.gr

Σύνθεση ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων:

Πρόεδρος : Ζάχος Χρήστος

Αντιπρόεδρος : Ματσακίδου Ιουλία

Ταμίας : Μπεκιάρη Ευφροσύνη

Γραμματέας: Αργυρίου Ευαγγελία

Μέλη: Καπράρας Στέργιος

Κεσόγλου Βάνα

Κούτερη Σταυρούλα

Νεντή Έλενα

Νιούκα Ειρήνη

Ευχόμαστε σε μαθητές, γονείς και δασκάλους μία καλή & δημιουργική σχολική χρονιά!