ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2023

  • Επίσκεψη στο Δημαρχείο

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 τα τμήματα Γ1 και Α3 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας , συνοδεία των δασκάλων τους Παπαγεωργίου Ιωάννας και Καψάλη Ελένης, επισκέφτηκαν το Δημαρχείο. Η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Τζίμα Συρμούλα υποδέχτηκε με χαρά τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι έκατσαν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου κι έγιναν μικροί Δημοτικοί Σύμβουλοι, και διάβασε το γράμμα τους μέσα στο οποίο εξέφραζαν το αίτημά τους που είναι να τοποθετηθούν καφέ κάδοι σε κάθε γειτονιά για κομποστοποίηση. Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους του Δημαρχείου για τη θερμή υποδοχή.

  • Μαθηματικά στο μουσείο

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου τα τμήματα Α2 και Β1, συνοδευόμενα από τις εκπαιδευτικούς Αθανασιάδου Ξένη, Καραίσκου Καλλιόπη, Καρρά Ανθία και Πουλιοπούλου Ολυμπία επισκέφτηκαν το αρχαιολογικό μουσείο Βέροιας και παρακολούθησαν το πρόγραμμα “Μετράω 1, 2, 3,…αρχαίους θησαυρούς”. Πιο συγκεκριμένα μέτρησαν αρχαίους βωμούς, ακολούθησαν οδηγίες, σύγκριναν ειδώλια ως προς το μέγεθος, αναγνώρισαν γεωμετρικά σχήματα, έκαναν αριθμητικές πράξεις και έφτιαξαν τα δικά τους προβλήματα συνδυάζοντας έτσι την παρατήρηση των αρχαίων εκθεμάτων με τα Μαθηματικά. Επέστρεψαν με χαμόγελο ως δεινοί αρχαιολόγοι.

  • Γνωριμία με την 3D εκτύπωση

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου οι μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων ΣΤ1 και ΣΤ2 του σχολείου μας με συνοδεία των εκπαιδευτικών Αντωνιάδου Κλεονίκης και Πρόιου Πετρούλας παρακολούθησαν στον χώρο της δημόσιας βιβλιοθήκης της πόλης μας μια παρουσίαση σχετικά με τη 3D εκτύπωση. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν τι είναι η εκτύπωση 3D, πώς γίνεται, πού χρησιμεύει καθώς και να δουν από κοντά εκτυπωτή 3D σε λειτουργία. Ευχαριστούμε πολύ τους διοργανωτές για την πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία.

  • Φιλαναγνωσία στη Δημόσια Βιβλιοθήκη

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, στα πλαίσια της φιλαναγνωσίας, το τμήμα Α1 επισκέφτηκε τη Δημόσια Βιβλιοθήκη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της βιβλιοθήκης αλλά και για τη χρήση των υπηρεσιών που παρέχει. Έπειτα ακολούθησε προβολή και ανάγνωση παραμυθιού που μιλούσε για την αλόγιστη χρήση της οθόνης. Αφού τελείωσε η ανάγνωση, ακολούθησε συζήτηση και σχόλια των παιδιών για το παραμύθι και στο τέλος τα παιδιά ζωγράφισαν και έφτιαξαν κατασκευή σχετική με τους ήρωες του παραμυθιού.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ: