Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες του Σχολείου, Καλά Χριστούγεννα!

  • ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

    Στις 13 και 14 Δεκεμβρίου οι μαθητές του σχολείου μας και συγκεκριμένα των τμημάτων Α1, Α2, Γ1, Γ2 και Στ2 έφτιαξαν χριστουγεννιάτικες κάρτες, οι οποίες θα μοιραστούν στα παιδιά που βρίσκονται στα παιδοογκολογικά τμήματα των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου από τον Σύλλογο Φίλων των Καρκινοπαθών Παιδιών «ΣΤΟΡΓΗ». Η δράση αυτή οργανώθηκε από τις εκπαιδευτικούς Αθανασιάδου Ξένη, Σπαρή Λιάνα, Δαλαμήτρου Ευαγγελία και Βασιλειάδου Αλεξία, συνέδραμε η εκπαιδευτικός Μήτση Μαίρη και υπήρξε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, ο οποίος ανέλαβε την αποστολή των καρτών. Στείλαμε μια αγκαλιά ευχές και όλη μας την αγάπη σε παιδιά που δοκιμάζονται και ελπίζουμε να τους χαρίσουμε κάποιες στιγμές χαράς και ελπίδα για το μέλλον!

  • ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 16.00 μ.μ., υπό την επιμέλεια της κας Νατέλας  Ιτσουαΐντσε πραγματοποίησαν μουσική εκδήλωση με χριστουγεννιάτικα τραγούδια, παρουσία γονέων. Η μουσική παράσταση μας πλημμύρισε συναισθήματα αγάπης, αλληλεγγύης και χαράς στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Ευχαριστούμε τα παιδιά για τη συγκίνηση που μας προσέφεραν καθώς και την εκπαιδευτικό μουσικής κα Ιτσουαΐντσε Νατέλα.

  • Όμιλος προστασίας Απόρου Παιδιού

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας ευχαριστούν τους γονείς του σχολείου μας για την προσφορά τροφίμων προς τον Όμιλο Προστασίας Άπορου Παιδιού Βέροιας. Σήμερα Τρίτη 20/1/2022 στα πλαίσια κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, το σχολείο μας πρόσφερε τρόφιμα στον Όμιλο Προστασίας Άπορου Παιδιού Βέροιας. Οι εκπαιδευτικοί Αδαμάκος Παναγιώτης,  Νούλα Ευδοξία και οι μαθητές/τριες του τμήματος Ε2 επισκέφτηκαν τον Όμιλο και τα παρέδωσαν στην πρόεδρο κ. Γαλίκα Αικατερίνη. Η πρωτοβουλία αυτή δεν θα μπορούσε να ευοδωθεί χωρίς την έμπρακτη στήριξη και τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

 

  • Την Τετάρτη 21/12 πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή των τμημάτων Β1 και Β2 του σχολείου μας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους, κ. Καραΐσκου Καλλιόπης, κ. Χιώτη Ηλία, αλλά και τη συνδρομή των εκπαιδευτικών κ. Καρρά Ανθούλας, κ. Πουλιοπούλου Ολίνας και κ. Ηλιάδου Σοφίας, συνεργάστηκαν με αγαστό τρόπο για την παρουσίαση του έργου: “Ο Αϊ-Βασίλης κοιμάται του καλού καιρού…”

    Το έργο αναφερόταν , με αφηγητές που προλόγιζαν όλες τις σκηνές, στην προσπάθεια του Αϊ-Βασίλη και της οικογένειάς του να προλάβει να πάει τα δώρα σε όλα τα παιδιά του κόσμου. Αυτή την προσπάθεια υπονόμευαν οι αδέξιοι καλικάντζαροι, όμως στην αποστολή του είχε συμμάχους τα συμπαθή ταρανδάκια και τα καλοσυνάτα ξωτικά. Τα παιδιά έπαιξαν, τραγούδησαν και χόρεψαν, απογειώνοντας την παράσταση με την ερμηνεία τους, σκορπίζοντας άφθονο κέφι και γέλιο σε όλους τους παρευρισκόμενους που δεν σταμάτησαν να τα καταχειροκροτούν σε όλη τη διάρκειά της. Η παράσταση ολοκληρώθηκε με την προσφορά γλυκισμάτων από τον ίδιο τον Αϊ-Βασίλη, μεταφέροντας μικρούς και μεγάλους στο χριστουγεννιάτικο κλίμα.

  • Πέμπτη 22/12 οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Β1 και Β2 με τη συνοδεία των δασκάλων τους, κ. Καραΐσκου Καλλιόπης και κ. Χιώτη Ηλία, αλλά και των εκπαιδευτικών της παράλληλης στήριξης κ. Καρρά Ανθούλας, κ. Πουλιοπούλου Ολίνας και κ. Ηλιάδου Σοφίας, επισκέφτηκαν το Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο. Εκεί είχαν την ευκαιρία να δουν την έκθεση παιδικού βιβλίου που είχε στηθεί, να παρακολουθήσουν μια προβολή με την ιστορία των Χριστουγέννων αλλά και να διηγηθούν την ιστορία μέσα από τις δικές τους σκέψεις. Ακόμη έπαιξαν παιχνίδια παρατηρητικότητας αλλά και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Τέλος, οι υπεύθυνες του Κέντρου μοίρασαν στα παιδιά κάρτες και τα ίδια τις ευχαρίστησαν για τη ζεστή φιλοξενία.