ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2022

  • Επίσκεψη στο Ειδικό Σχολείο Βέροιας

    Μέρες πριν το συζητούσαμε, το περιμέναμε, φτιάξαμε κάρτες και δωράκια…για τους καινούριους φίλους που θα γνωρίζαμε. Η εμπειρία ήταν μαγική. Η υποδοχή και η φιλοξενία εξαιρετική. Αισθανθήκαμε μέλη μιας μεγάλης οικογένειας. Παίξαμε, τραγουδήσαμε, γνωρίσαμε, μάθαμε…κάναμε πράξη το σύνθημα μας ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ! Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου που μας άνοιξαν την αγκαλιά τους και υποσχόμαστε ότι σύντομα θα ξανανταμώσουμε!

    Καλές Γιορτές!

  • ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ

    Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου τα τμήματα της ΣΤ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στο 6ο Δημοτικό συμβούλιο παίδων του Δήμου Βέροιας αποκομίζοντας μαθήματα Δημοκρατίας. Το σχολείο εκπροσώπησαν οι μαθητές Δελαντώνης Αλκιβιάδης από το ΣΤ1 και Μπιλεκας Συμεών από το ΣΤ2. Το θέμα που παρουσιάστηκε είχε τίτλο “Εγώ κι εσύ μαζί” και αφορούσε στα δικαιώματα των ΑμεΑ και τις προτάσεις μας προς τον Δήμο για μια κοινωνία προσβασιμότητας και συμπερίληψης για όλους. Η παρουσίαση του θέματος έγινε μέσα από ένα βίντεο στο οποίο ακούστηκαν οι φωνές όλων των μαθητών/τριών με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κας Αντωνιάδου Κλεονικης και κας Πρόιου Πετρούλας. Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου οι δύο μαθητές που παρευρέθηκαν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις και των υπολοίπων σχολείων του Δήμου που συμμετείχαν, καθώς και τις απαντήσεις των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής. Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία για τα παιδιά, ενώ επίσης η παρουσίαση του σχολείου μας έλαβε πολύ θετικά σχόλια.

  • Οι μαθητές των δύο τμημάτων της Β´ Δημοτικού συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς Καραΐσκου Καλλιόπη, Χιώτη Ηλία, Καρρά Ανθούλα και Ηλιάδου Σοφία επισκέφτηκαν το Βλαχογιάννειο Μουσείο Βέροιας. Ο κύριος Κανέλλος Ντόντος, υπεύθυνος του μουσείου, ξενάγησε τους μαθητές σε όλους τους χώρους. Παρατήρησαν ενδυμασίες διαφόρων ειδικοτήτων, αντικείμενα πολέμου αλλά και αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν πολύ και έκαναν ερωτήσεις καθόλη τη διάρκεια της ξενάγησης.

  • Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες του σχολείου μας παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Είναι κανείς εδώ;» σε κείμενα βασισμένα σε λαϊκά παραμύθια και σκηνοθεσία του Πέτρου Μαλιάρα. Το παιχνίδι της εξερεύνησης, οι  Θεατρικές μάσκες που εμφανίζονταν σε ένα σκηνικό που χτίζεται, γκρεμίζεται και ξαναδημιουργείται, ενθουσίασε τα παιδιά και καλλιέργησε τη φαντασία τους! Ευχαριστούμε το ΔΗΠΕΘΕ και όλους τους συντελεστές της παράστασης για τη χαρά που πρόσφεραν στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας.

  • Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022, οι μαθητές του Α3 μαζί με την εκπαιδευτικό του τμήματος κα Καψάλη Ελένη, συμμετείχαν σε δράσεις σχετικές με την ημέρα για τα άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΑΜΕΑ). Συνδυάζοντας το μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος, της Γλώσσας και τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων είδαν την αλφαβήτα στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, σχημάτισαν λέξεις, άκουσαν το τραγούδι “Άλφα Βήτα” στη νοηματική και προσπάθησαν να μπουν στη θέση του άλλου, κλείνοντας τα μάτια και βλέποντας τη δυσκολία στο να διασχίσουν τον δρόμο. Άκουσαν το παραμύθι «Ένα διαφορετικό γουρουνάκι» και συζήτησαν γύρω από αυτό. Τέλος, αποτύπωσαν τις σκέψεις τους σε μία ομαδική ζωγραφιά.

    Εύγε στους μαθητές μας που καλλιεργούν την ενσυναίσθηση!

  • Κυκλοφοριακή Αγωγή:

    Στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων, οι μαθητές του Α3 μαζί με την εκπαιδευτικό κα Καψάλη Ελένη, δημιούργησαν μια αφίσα με θέμα την κυκλοφοριακή Αγωγή. Σκέφτηκαν ομαδικά όλη η τάξη ένα τραγούδι το οποίο τραγούδησαν σε όλο το σχολείο. Προσπάθησαν να εντάξουν σε αυτό όσα είδαν σ’ αυτη τη θεματική και κυρίως τόνισαν τη σπουδαιότητα να ακολουθούμε τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς.

  • Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 τα τμήματα Α1, Α2,Α3, Β1, Β2, Γ1, Γ2 του σχολείου μας συντροφιά με τους/τις εκπαιδευτικούς Σπαρή Στυλιανή, Αθανασιάδου Ξένη, Καψάλη Ελένη, Πουλιοπούλου Ολυμπία, Καρρά Ανθία, Χιώτη Ηλία, Παπαγεωργίου Ιωάννα, Αυτζή Νίκου, Βασιλειάδου Αντωνία παρακολούθησαν την παράσταση “Ο Σίμος και ο Σεισμός”. Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν με το κουκλοθέατρο, τις ιστορίες της μυθολογίας καθώς και με το βιωματικό παιχνίδι για τα μέτρα προστασίας από το σεισμό.

    Ευχαριστούμε το κουκλοθέατρο Τεχνόπολις

  • ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Πραγματοποιήθηκε από τον Ερυθρό Σταυρό ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών του σχολείου πάνω σε θέματα πρόληψης ατυχημάτων. Συγκεκριμένα, πληροφορήθηκαν για τα ατυχήματα που μπορούν να συμβούν μέσα στο σπίτι και στο σχολείο. Συζητήθηκε πως μπορούν να αποφευχθούν συχνά ατυχήματα όπως τα εγκαύματα και η ηλεκτροπληξία, αλλά και πως πρέπει να συμπεριφέρονται τα παιδιά όταν επιβαίνουν σε αυτοκίνητα και ποδήλατα. Από τη δράση αυτή τα παιδιά έμαθαν πως να προφυλάσσονται και πως μπορεί να περιοριστεί ο κίνδυνος των ατυχημάτων.

  • ΠΡΟΣΒΑΣΗ
    Όλη την εβδομάδα συναντήθηκαν μαθητές και ψυχολόγοι από την Πρόσβαση και μίλησαν για τα συναισθήματα. Τα παιδιά άκουσαν ένα παραμύθι, ζωγράφισαν, έφτιαξαν κατασκευές και συμμετείχαν σε ένα βιωματικό παιχνίδι εκφράζοντας τα συναισθήματά τούς. Μέσα από αυτή τη δράση τα παιδιά ανακάλυψαν στοιχεία του εαυτού τους, διασκέδασαν και απόλαυσαν τις δραστηριότητες που έγιναν στην τάξη.