Επέτειος του Πολυτεχνείου – Πρωτοβουλία για το Παιδί

  • Ανήμερα της 49ης επετείου του Πολυτεχνείου οι μαθητές/τριες του Α3 κατασκεύασαν με τη δασκάλα τους κα Καψάλη Ελένη μικροσκοπικά πανό και τα έφεραν στο γραφείο της Διευθύντριας. Πάνω σ αυτά έγραφαν το σύνθημα των φοιτητών “ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” .
    Εμπνεύστηκαν από τα μηνύματα Δημοκρατίας και τον άοκνο και διαχρονικό αγώνα των νέων για ελευθερία.
    Ευχαριστώ τους μαθητές/τριες του Α3.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Mε τη συνεργασία του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών,  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και τη συμβολή του Συλλόγου «Πρωτοβουλία για το Παιδί» οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας ξεκίνησαν με θέρμη τη νέα δράση«Ένα απ’ τον καθένα».

    Η ετήσια αυτή δράση έχει στόχο όλοι να γίνουμε μια αγκαλιά, συμβάλλοντας έμπρακτα και συμμετέχοντας με « Ένα (1 ευρώ) απ’ τον καθένα» στον κουμπαρά που ο σύλλογος παραχωρεί στα σχολεία. Η ιδέα στηρίχτηκε στη δύναμη των πολλών, με έναν τρόπο που δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό των πολιτών.

    Η  «Πρωτοβουλία για το Παιδί» είχε την  καθημερινή έγνοια να καλύπτει τις ανάγκες των φιλοξενούμενων παιδιών στις πέντε δομές της (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας, Το Σπίτι της Βεργίνας, Στέγη Ημιαυτόνομης Διαβίωσης Νέων, Κέντρο Αναφοράς και Παροχής Συμβουλευτικής, Κέντρο Θεραπείας Τραύματος).

    Αφού ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες της Πρωτοβουλίας για το παιδί, τραγούδησαν το τραγούδι του Συλλόγου με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και συνέλεξαν χρήματα στον κουμπαρά που παρέδωσε και παρέλαβε σφραγισμένο η υπεύθυνη κα Γιάννα Πιλιτσίδου.

    Ευχόμαστε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και το Σχολείο στην «Πρωτοβουλία για το παιδί» την καλύτερη πορεία!

  • Στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων με θέμα τα συναισθήματα τα παιδιά του Β1 διάβασαν το παραμύθι «Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας». Μίλησαν για την διαφορετικότητα και την αποδοχή και κατάλαβαν πως δεν μετράει μόνο η εξωτερική εμφάνιση αλλά και η προσωπικότητα του καθενός. Τέλος κατασκεύασαν με τη βοήθεια και την καθοδήγηση της εικαστικού Θεώνης Καρακάντζου και των δασκάλων Καραΐσκου Καλλιόπης και Καρρά Ανθίας τον Έλμερ σε μορφή ψηφιδωτού.
    «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ξεχωριστοί, όλοι ίσοι»