ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2022

  • 31 Οκτωβρίου 2022!  Όπως κάθε χρόνο οι μαθητές του σχολείου μας γιόρτασαν το έθιμο του Halloween την ώρα των Αγγλικών: πήγαν για trick or treat σε άλλες τάξεις, χόρεψαν, τραγούδησαν, ζωγράφισαν, έπαιξαν παιχνίδια (bobbing for apples, pin the bow tie on the skeleton) κεράστηκαν καραμέλες και διασκέδασαν τραγουδώντας HAPPY HALLOWEEN!!!

 

  • Ο «Καραγκιόζης» ήρθε και στο σχολείο μας! Το θέατρο σκιών: «Σκιές Όναρ» παρουσίασε την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου την παράσταση «Τα κολλητηροφιλαράκια». Οι μαθητές/τριες της Β´ Δημοτικού συνοδεία των εκπαιδευτικών Καραΐσκου Καλλιόπης, Χιώτη Ηλία & Καρρά Ανθίας συμμετείχαν με ενθουσιασμό και μεγάλη χαρά απαντώντας σε ερωτήματα του καραγκιοζοπαίχτη! Στο τέλος της παράστασης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και τις φιγούρες.

  • Τα τμήματα Α1, Α2 & Α3 παρακολούθησαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας την παράσταση του Θεάτρου Σκιών  «Ο Καραγκιόζης σεφ», στην οποία ο πασάς θέλει να παραθέσει δείπνο για τα γενέθλια της μητέρας του και o πάντα πεινασμένος Καραγκιόζης παριστάνει τον σεφ και αναλαμβάνει να κάνει λουκούμι για επιδόρπιο, προκειμένου να μπει στην κουζίνα, για να φάει. Τι υλικά θα βάλει άραγε ο Καραγκιόζης στο καζάνι; Οι μαθητές και οι μαθήτριες  διαδραστικά πρότειναν  δικά  τους υλικά και συνταγές.  Οι συνοδοί των τμημάτων Σπαρή Στυλιανή, Αθανασιάδου Ξένη και Καψάλη Ελένη επιβεβαίωσαν τη χαρά και τη συμμετοχή  των παιδιών στο διαδραστικό κομμάτι της παράστασης.

  • Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, οι μαθητές του Α3 στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων πραγματοποίησαν έναν μικρό περίπατο στη γειτονιά του σχολείου συνοδεία της εκπαιδευτικού κας Καψάλης Ελένης. Η επίσκεψη αυτή έγινε για να δουν οι μαθητές από κοντά τις διαφορές πινακίδες, τα σήματα και τις διαβάσεις που υπάρχουν. Οι μαθητές πραγματεύονται το συγκεκριμένο θέμα, οπότε άδραξαν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλα αυτά που συζητούν στην τάξη. Έτσι, με ενδιαφέρον παρατήρησαν τα σήματα του ΚΟΚ και επισήμαναν τους κανόνες που ακολουθούμε όταν βρισκόμαστε στον δρόμο.

  •  Ένας διαφορετικός πολιτισμός

    Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου επισκέφθηκε το σχολείο μας η κ. Αναστασία Στάντζου (Wang Qian Lin) με καταγωγή από την Κίνα. Μίλησε στους μαθητές/τριες των τμημάτων των E’ και Στ΄ τάξεων  για την κινέζικη κουλτούρα, το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας της, τη γραφή, τα ήθη και έθιμα και απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών, οι οποίοι ενθουσιασμένοι εξέφραζαν κάθε είδους απορίες που αφορούσαν ένα διαφορετικό πολιτισμό. Ευχαριστούμε θερμά την κ. Αναστασία Στάντζου