Εκδηλώσεις και δράσεις του Σχολείου – Φεβρoυάριος 2023

  • Δράσεις Τροχαίας

Την Τρίτη 14/2 επισκέφτηκε το σχολείο μας ο κ. Καϊλόγλου Χαράλαμπος, Υπαστυνόμος Α’ και αξιωματικός του τμήματος Τροχαίας Βέροιας και ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες των τμημάτων Β1 και Β2 για την αναγκαιότητα της τήρησης των κανόνων οδικής ασφάλειας. Εξήγησε στα παιδιά πώς πρέπει να διασχίζουν τον δρόμο και πώς να βαδίζουν στο πεζοδρόμιο, αλλά και τη συμπεριφορά που πρέπει να έχουν ως συνεπιβάτες σε κάποιο όχημα. Ακόμη, τόνισε στα παιδιά ότι πρέπει να βοηθάνε και να διευκολύνουν τη μετακίνηση ατόμων με ειδικές ανάγκες. Επίσης, επισήμανε τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν τα ίδια ως ποδηλάτες. Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον τη διάλεξη που ολοκληρώθηκε στον προαύλιο χώρο του σχολείου, όπου τα παιδιά συμμετείχαν γεμάτα κέφι σ’ ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι.

  • Εργαστήριο Δεξιοτήτων

Τα τμήματα Α1 και Α3 του σχολείου μας με την παρότρυνση των εκπαιδευτικών Σπαρή Στυλιανής και Καψάλη Ελένης, στο πλαίσιο του μαθήματος ” Εργαστήρια Δεξιοτήτων” κατασκεύασαν ταΐστρες για τα πουλιά. Σ’ αυτή τη θεματική οι μαθητές μελετούν τα ζώα και αφού παρατήρησαν τις φωλιές τους σκέφτηκαν να δημιουργήσουν και δικές τους, να τις γεμίσουν με τροφή για να φιλοξενήσουν τα πουλιά, που τις επισκέφθηκαν με ιδιαίτερη χαρά!

  • Θεατρική Παράσταση

Την Τετάρτη 15/02 οι μαθητές/τριες του σχολείου μας παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» του Ι. Καμπανέλλη από την εταιρεία θεάτρου Θεσσαλονίκης «Λαμπιόνι», συμβάλλοντας  στην αισθητική τους καλλιέργεια, στην απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, αναπτύσσοντας την κριτική τους αντίληψη, την αναλυτική και τη συνθετική ικανότητά τους, συμμετέχοντας στη συναισθηματική και τη νοητική ανάπτυξη τους, διαμορφώνοντας αντίστοιχα την προσωπικότητά τους.  Μέσα από σατιρικές και δραματικές σκηνές αλλά και κάποια από τα υπέροχα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου, οι μαθητές απόλαυσαν μια αναδρομή στην ιστορία της Ελλάδας από την Τουρκοκρατία, τον Όθωνα, την Μικρασιατική καταστροφή, τον πόλεμο του ’40, την κατοχή.

  • Νότες Βιολιού

Την Πέμπτη 16/02, η αυλή του σχολείου μας πλημμύρισε από νότες βιολιού. Οι μαθήτριες του τμήματος Ε1, Κατέρινα Ζάχου, Νικαίτη Δέλλιου, Βάλια Βαφείδου και Δήμητρα Μουρτζίλα χάρισαν στιγμές κεφιού και δημιούργησαν ποικίλα συναισθήματα στους μικρούς μαθητές παίζοντας βιολί και τραγουδώντας τα τραγούδια “My heart will go on” και “Bloody Mary”. Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν τις μαθήτριες για την μουσική δράση τους και την προσφορά στην πολιτιστική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη και καλλιέργεια που πρόσφεραν στους μικρούς μαθητές του σχολείου μας.

Δείτε παρακάτω και τις σχετικές φωτογραφίες: