Ενημερωτική Εσπερίδα με θέμα «Ανάλαβε δράση για ένα ασφαλές διαδίκτυο»

Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Σχολείου, οι Σύλλογοι Διδασκόντων και Γονέων/Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Βέροιας, με αφορμή την 6η Φεβρουαρίου- Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024, πραγματοποίησαν ενημερωτική εκδήλωση για τους γονείς και κηδεμόνες, με θέμα την ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Εισηγητές ήταν η κ. Τσολάκη Χ., Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Ημαθίας ΠΡΟΣΒΑΣΗ και ο κ. Παπαζήσης Δ., καθηγητής Πληροφορικής του Σχολείου μας.
Με δεδομένο ότι η ζωή των σύγχρονων παιδιών και εφήβων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το διαδίκτυο, καθώς επίσης κι ότι ο εικονικός κόσμος του διαδικτύου, όπως και ο πραγματικός, αποτελούν πηγή δημιουργικών ευκαιριών αλλά και πολλαπλών κινδύνων και ρίσκων, κρίνεται απαραίτητη η στενή συνεργασία Σχολείου-Οικογένειας, ώστε από κοινού να ενδυναμώσουν τους μαθητές/τριες απέναντι στους κινδύνους του διαδικτύου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ70, κ. Παπαγεωργίου Αικ., η Σύμβουλος Εκπαίδευσης Προσχολικής Αγωγής, κ. Λαζαρίδου Ι. και η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, κ. Καλτσίδου Σ.

Μπορείτε να δείτε την εισήγηση του κ Παπαζήση εδώ