Επίσκεψη στο Ειδικό Σχολείο Βέροιας

  Στις 28/1/2020  οι μαθητές των δύο τμημάτων της Στ΄τάξης επισκέφθηκαν το Σχολείο Ειδικής Αγωγής της Βέροιας,  υλοποιώντας ένα πολιτιστικό πρόγραμμα στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής με τίτλο «Τα δικαιώματα των ανθρώπων – Τα δικαιώματα των παιδιών». Τα παιδιά συνοδεία των εκπαιδευτικών Αντωνιάδου Κλεονίκης, Ίτσκου Γρηγόριου, Δάνη Κων/νου και της διευθύντριας Διαμαντοπούλου Μαρίας έφτασαν στον προορισμό τους στις 10.30 π.μ.

  Εκεί σε έναν πρότυπο, δημιουργικά εφοδιασμένο και φιλόξενο χώρο μας υποδέχθηκε η διευθύντρια του σχολείου κ. Μάνια Χρύσα. Στη συνέχεια η ψυχολόγος του σχολείου κ. Αναγνώστου Ειρήνη ανέλαβε να μας περιηγήσει στους χώρους του σχολείου και να εξηγήσει πως και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες έχουν το δικαίωμα εκπαίδευσης που έχει κάθε παιδί, πως παρέχονται όλες οι ευκαιρίες για ισότιμη εκπαίδευση, καθοδήγηση και αποκατάσταση, προκειμένου να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στον ανώτατο δυνατό βαθμό. Όλοι οι εκπαιδευτικοί, εργοθεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί και το προσωπικό του σχολείου βάζουν το λιθαράκι τους για να γίνει αυτό πραγματικότητα.

 Τέλος μοιραστήκαμε γλυκά, τραγουδήσαμε και χορέψαμε από κοινού με τη συνοδεία του εκπαιδευτικού Παγκράτη Παυλίδη και της κιθάρας του. Τα παιδιά μας βέβαια πια πως υπάρχουν άνθρωποι που υπερασπίζονται και κάνουν πράξη το δικαίωμα της εκπαίδευσης πήραν το δρόμο της επιστροφής στο 1ο Δ.Σ. Βέροιας.

eidiko7

Εικόνα 1 από 7