Επίσκεψη της ΣΤ΄ τάξης στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης

Τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων (Θεματικός Κύκλος- Επαγγελματικός Προσανατολισμός),  επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο της Κοζάνης.

Κατά την περιήγησή τους  στους χώρους του Μουσείου, οι μαθητές μας είδαν από κοντά  κι επεξεργάστηκαν διάφορα εκθέματα σχετικά με την ιστορία και τον πολιτισμό μέσα στον χρόνο των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα της περιοχής της Κοζάνης. Εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από τα εκθέματα της φυσικής ιστορίας καθώς κι από εκείνα που αφορούν στις οικονομικές δραστηριότητες των κατοίκων του πρόσφατου παρελθόντος της υπαίθρου. Επίσης, εξαιρετικά ενδιαφέρουσες οι σκηνές από την καθημερινή ζωή και η αναπαράσταση των επαγγελμάτων καθώς και η απεικόνιση των μηνών και των εποχών.

Η επίσκεψη αυτή ήταν σίγουρα μια αναπάντεχα ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς. Αξίζει να το επισκεφθούμε όλοι, γιατί είναι ένα μουσείο όπου η παράδοση συναντάει την τέχνη και την φυσική ιστορία στην κοινή τους πορεία στον χρόνο.