Ε2 – Εκδήλωση αφιερωμένη στη προστασία του Περιβάλλοντος

      Οι μαθητές του Ε2 με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς κα. Ευτέρπη Τσιγάρα και κα. Ελένη Καψάλη οργάνωσαν μία εκδήλωση αφιερωμένη στο περιβάλλον. Αποφάσισαν να παρουσιάσουν τις εργασίες που έκαναν στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων και το τραγούδι που συνέθεσαν στο μάθημα της μουσικής στους μαθητές του Β2.

Ο χώρος του γυμναστηρίου οργανώθηκε κατάλληλα, στήθηκαν οι πάγκοι εθελοντισμού, παντομίμας, παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής, παρουσίασης βιβλίου και εικόνων για το περιβάλλον, καθώς και βραβείων συμμετοχής των μαθητών. Έτσι, οι μαθητές του Β2 είχαν την ευκαιρία να υπογράψουν τη συμμετοχή τους σε εθελοντικές ομάδες προστασίας του περιβάλλοντος, να παρακολουθήσουν ταινίες μικρού μήκους με θέμα το περιβάλλον, να παίξουν παιχνίδια αναγραμματισμού, να προσπαθήσουν να βρουν λέξεις που κρύβονται σε μια παγωμένη εικόνα, όπως την παρουσίασαν οι μεγάλοι μαθητές. Επιπλέον είδαν τους χάρτες που έφτιαξαν με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε όλο τον πλανήτη, βιβλία με ζωγραφιές για το περιβάλλον και άλλες σχετικές εργασίες.

Στο τέλος έφυγαν με μια ωραία ανάμνηση και με μια υπόσχεση ότι θα συμβάλλουν και αυτοί στην προστασία του περιβάλλοντος!! Εύγε στους μαθητές/τριες και στις εκπαιδευτικούς για την ευφάνταστη πρωτοβουλία!