Μεταφορά αρχείων από το κινητό στον υπολογιστή

Μεταφορά φωτογραφιών από τηλέφωνο σε υπολογιστή μέσω καλωδίου USB (ενσύρματο)

Αυτή η μέθοδος μεταφοράς φωτογραφιών και αρχείων σε έναν υπολογιστής απαιτεί τη σύνδεση του τηλεφώνου σας με το μηχάνημα μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταφορά. Θα χρησιμοποιήσετε το καλώδιο δεδομένων που συνοδεύει τη συσκευή ή οποιαδήποτε καλώδια τρίτου μέρους που λειτουργούν τέλεια με το τηλέφωνό σας. Δείτε πώς το κάνετε …

  1. Συνδέστε το Android με τον υπολογιστή σας.
  2. Όταν σας ζητηθεί να επιλέξετε έναν τύπο σύνδεσης, πατήστε Συσκευή πολυμέσων (MTP).
  3. Στον υπολογιστή σας, ανοίξτε το File Explorer.
  4. Κάντε κλικ στο όνομα του κινητού σας Android. Αν δεν μπορείτε να το βρείτε, τότε κάντε κλικ στο Αυτό το PC στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.
  5. Κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο “Εσωτερική αποθήκευση” ή “Κάρτα SD”(Εάν έχετε τοποθετήσει μια κάρτα microSD στο τηλέφωνό σας και έχετε αποθηκεύσει τις φωτογραφίες σας εκεί), στη συνέχεια, κάντε κλικ στην κάρτα SD, διαφορετικά θα πρέπει να αποθηκεύονται στο εσωτερικό χώρο αποθήκευσης.
  6. Κάντε διπλό κλικ στο φάκελο “DCIM”. Αυτός είναι ο προεπιλεγμένος φάκελος στον οποίο αποθηκεύονται όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο που τραβήχτηκαν από την κάμερα του τηλεφώνου σας.
  7. Κάντε διπλό κλικ στο φάκελο “Κάμερα”.
  8. Επιλέξτε τις φωτογραφίες που θέλετε να μεταφέρετε και κάντε δεξί κλικ στις επιλεγμένες φωτογραφίες και επιλέξτε Αντιγραφή.
  9. Στη συνέχεια, μπορείτε να τα επικολλήσετε σε ένα φάκελο στον υπολογιστή σας, ώστε να ξεκινήσει η λήψη.

        Αν για παράδειγμα, κάνετε την μεταφορά χειροκίνητα, συνδέοντας το κινητό με usb σε έναν υπολογιστή θα δείτε τον αποθηκευτικό χώρο του κινητού σας στον υπολογιστή σαν ένα απλό εξωτερικό αποθηκευτικό χώρο. Εκεί μέσα θα βρείτε όλα τα αρχεία σας. Για να μεταφέρετε, λοιπόν τις φωτογραφίες σας από την μια συσκευή στην άλλη θα πρέπει να δείτε τα αρχεία και να φτιάξετε ένα χώρος στον υπολογιστή που να λέγεται φωτογραφίες.
Αν όμως χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα – σουίτα η μεταφορά θα γίνει αυτομάτως αφού το πρόγραμμα ξέρει από που θα πάρει τα δεδομένα και που θα τα τοποθετήσει (αντιγράψει).

Επειδή κάθε μάρκα κινητού έχει διαφορετική εφαρμογή δείτε παρακάτω τις διαθέσιμες οδηγίες για κάποια από τις πιο γνωστές μάρκες.

Samsung

Η εταιρεία δίνει το πρόγραμμα Smart Switch, διαθέσιμο για μεταφορά από κινητό σε κινητό αλλά και από κινητό σε υπολογιστή. Έχει δυνατότητα μεταφοράς όλων των δεδομένων που αναφέραμε παραπάνω που είναι σημαντικό γιατί κρατάει και ρυθμίσεις που τυχόν έχετε κάνει στην συσκευή σας.

Xiaomi

Η εταιρεία διαθέτει την σουίτα Mi Suite PC, με την οποία μπορείτε να κάνετε μεταφορά αρχείων πολυμέσων (φωτογραφίες, βίντεο, μουσική) εύκολα απλώς σύροντας τα μεταξύ Η/Υ και τηλεφώνου.

Huawei

Η Huawei έχει την εφαρμογή Clone App, η οποία κάνει πολύ εύκολα και γρήγορα

Προϋποθέτει πως και τα δυο κινητά είναι της Huawei.

LG

Η εταιρία LG παρέχει την σουίτα LG PC Suite IV, όπου σύμφωνα με αυτήν μπορείτε να κάνετε μεταφορά αρχείων πολυμέσων (φωτογραφίες, βίντεο, μουσική) εύκολα απλώς σύροντας τα μεταξύ Η/Υ και τηλεφώνου.