Ο συγγραφέας Χρήστος Δασκαλάκης με τη«Χιονονιφάδα που αγάπησε το Καλοκαίρι» στο σχολείο μας

Ο Χρήστος Δασκαλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και μεγάλωσε στο νησί της Ύδρας μέχρι την ηλικία των 18 ετών. Σπούδασε Συμβουλευτική και Ψυχολογία στο Mediterranean College, Δημιουργική Γραφή (ΜΑ) στο Open College οf the Arts, Θεωρία της Μουσικής και Ορθοφωνία στο Ελληνικό Ωδείο και ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του με μαθήματα στην Υποκριτική και Σκηνοθεσία στο Θέατρο Των Αλλαγών. Είναι μέλος της  Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Στο σχολείο μας ήρθε με  το βιβλίο του «Η Χιονονιφάδα που αγάπησε το Καλοκαίρι» . Η ιστορία του Νικόλα και της  Ευτυχίας που  αγαπούσαν πολύ το χιόνι διαβάστηκε στα παιδιά από τον ίδιο τον συγγραφέα ….  Κάθε βράδυ, ονειρεύονταν να δουν τις πρώτες νιφάδες να πέφτουν από τον ουρανό. Εκείνο το βράδυ έτσι και έγινε. Έτρεξαν γρήγορα στην κουζίνα, πήραν ένα γυάλινο βάζο, έπιασαν μια χιονονιφάδα και την έκλεισαν αμέσως στο ψυγείο! Όμως ό,τι αγαπάς δεν το φυλακίζεις…  

Οι μαθητές και οι μαθήτριες  έφεραν τις φυλακισμένες χιονονιφάδες τους  και μίλησαν μαζί του για την αγάπη..επίσης φύτεψαν μαζί  του τα σποράκια της νέας αρχής ..Ένα τρυφερό παραμύθι που σε συνδυασμό με την ευγένεια και την τρυφερή ματιά του συγγραφέα άφησε σε όλους μας μια ευχάριστη διάθεση μετατρέποντας τη χιονονιφάδα του σε ένα σύμβολο για τη ζωή μας.Τίποτα δε χάνεται στη φύση. Όλα έχουν το σκοπό τους. «Κάτι που φεύγει, μπορεί να έρθει πίσω με μια άλλη μορφή…», είναι ένα από τα μηνύματα  του παραμυθιού! Καλό διάβασμα!