Συμμετοχή της  ΣΤ΄ τάξης στον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

8 Μαρτίου! Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας!  Η μέρα αυτή δεν είναι μια απλή γιορτή, είναι μια αξία που πήρε νόημα από τις ίδιες τις  γυναίκες: από όλες εκείνες τις υφάντριες της Ν. Υόρκης, που στις 8 Μαρτίου 1857 διαμαρτυρήθηκαν για αυτονόητα, σήμερα, εργασιακά δικαιώματα και με πολλές άλλες «μάχες» που ακολούθησαν στην ιστορία του φεμινιστικού κινήματος.

Ημέρα τιμής για τη γυναίκα η σημερινή μέρα αλλά και ημέρα έντονου προβληματισμού για την ισότιμη παρουσία της στο σπίτι,  στην εργασία, τις ίσες ευκαιρίες σε όλους της τομείς της καθημερινότητάς της.

Στο πλαίσιο αυτό και αποδεχόμενοι την πρόσκληση/πρόκληση του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ», οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης  με τους εκπαιδευτικούς τους, Γεωργιάδη Γ.-Λαφαζάνη Ι.-Λεονταρίδου Τρ., συμμετείχαν σε σχετική εκδήλωση που έλαβε χώρα, υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Βέροιας, το πρωί της Παρασκευής 8 Μαρτίου 2024, στην Πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές μας  σε συνεργασία με  μαθητές του Γυμνασίου Μακροχωρίου και του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας, έδωσαν το δικό τους αυθεντικό στίγμα αγωνιστικότητας, με πλακάτ συνθημάτων και αυτοσχέδια σκίτσα, υπέρ των παγκόσμιων αγώνων του γυναικείου κινήματος, μεταδίδοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα  ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο, με τη γυναίκα στη θέση που πραγματικά της αξίζει, σε μια κοινωνία χωρίς έμφυλη βία, ανισότητες και διακρίσεις. Επίσης, οι μαθητές μας τραγούδησαν χορωδιακά κι ένα σχετικό με τη γυναίκα θεματικό τραγούδι, υπό τη διεύθυνση και συνοδεία στα πλήκτρα, της καθηγήτριας Μουσικής του Σχολείου μας, Βασιλικής Βλέτση.

Την εκδήλωσή μας τίμησε με την παρουσία της η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κ. Γώτη Ευθυμία, η οποία έκανε κι έναν σύντομο χαιρετισμό. Στο τέλος, οι εργαζόμενοι του «ΕΡΑΣΜΟΥ» πρόσφεραν ντόνατς στους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ολόθερμες ευχαριστίες στον «ΕΡΑΣΜΟ» που μας δίνει συνεχώς ευκαιρίες ως εκπαιδευτική κοινότητα, να συμμετέχουμε σε δράσεις που συμβάλουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα βίας, ώστε τελικά οι μαθητές μας, οι αυριανοί πολίτες, να μπορέσουν να διαμορφώσουν συνειδητά «κοινωνικά αντισώματα» απέναντι στην έμφυλη βία, μαθαίνοντας την αγάπη και τον σεβασμό προς το γυναικείο φύλο.