Τσικνοπέμπτη στο Σχολείο μας

 

Η Τσικνοπέμπτη είναι μία μέρα γιορτής, που η αρχή της χάνεται, στα βάθη των αιώνων. Γιορτάζεται πάντα 11 μέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα, τη δεύτερη Πέμπτη δηλαδή των Αποκριών. Παλιότερα, σε όλα τα σπίτια έψηναν κρέας ή έλιωναν το λίπος από τα χοιρινά και η τσίκνα (η μυρωδιά του ψημένου κρέατος) ήταν διάχυτη.

Ημέρα χαράς, κεφιού και διασκέδασης, λοιπόν, η Τσικνοπέμπτη. Στις πλατείες των χωριών, στα καφενεία αλλά και στα αστικά κέντρα όλοι «τσικνίζουν». Οι ετοιμασίες αρχίζουν νωρίς και κατά το μεσημέρι όλα είναι έτοιμα. Σε πολλά σημεία των πόλεων και μπροστά από τα καταστήματα στήνονται από μικρές φουφούδες μέχρι και μεγάλες ψησταριές.

Έτσι, τηρώντας πιστά το έθιμο της Τσικνοπέμπτης, «τσικνίσαμε» στην αυλή του Σχολείου μας με μουσική, τραγούδια, χορό και αποκριάτικη διάθεση. Από νωρίς το πρωί, ο Σύλλογος Γονέων έστησε μια τεράστια ψησταριά κι έψησε πολλά σουβλάκια, τα οποία πρόσφερε απλόχερα σε  μαθητές κι εκπαιδευτικούς. Νόστιμα ψητά, μουσική, αποκριάτικες στολές, χοροί και πολλά χαμόγελα συνέθεσαν μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.

Ευχαριστούμε θερμά το ΔΣ  του Συλλόγου Γονέων για την εξαιρετική διοργάνωση της αποκριάτικης γιορτής μας καθώς και τους μαθητές μας για την άριστη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους.

Και εις άλλα με υγεία!

Καλή Αποκριά σε όλους μας!