Τα μαγικά μαξιλάρια

  Κάποτε σε μια χώρα μακρινή, στην Ουρανούπολη, βασίλευε ένας μισητός άρχοντας, ο Αρπατίλαος ο Α’. Αυτός ο άρχοντας ήθελε οι υπήκοοί του να δουλεύουν ασταμάτητα. Στη χώρα του άπληστου Βασιλιά Αρπατίλαου απαγορεύονταν οι …Κυριακές, τα πάρτυ γενεθλίων, οι παιδικές χαρές, μέχρι και ο λόξυγγας! Όλοι δούλευαν νύχτα-μέρα για να γεμίζει με διαμάντια το θησαυροφυλάκιό του Βασιλιά. Η καταχθόνια μάγισσα του, Σαυριλία Βρισελιέ, σχεδίαζε να καταργήσει ακόμη και τα όνειρα με την καινούργια της εφεύρεση, τα «εφιαλτικά μαξιλάρια», για να δουλεύουν όλοι περισσότερο, χωρίς γκρίνιες και παράπονα. Όμως σε αυτή την απόπειρα βρήκε απέναντί του την αντίσταση των παιδιών, που με τη βοήθεια του δασκάλου τους προσπάθησαν και ανέτρεψαν το τρομερό σχέδιο.

  Τη θεατρική εκδοχή του πολυβραβευμένου διηγήματος «Τα Μαγικά Μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά, αγαπημένου συγγραφέα μικρών και μεγάλων παρουσίασαν σε μια εξαιρετική παράσταση οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας.

Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, του κ. Ανδρέου και του κ. Ίτσκου, αλλά και με την βοήθεια των υπόλοιπων συναδέλφων, τα παιδιά παρουσίασαν ένα μοναδικό θέαμα γεμάτο έμπνευση και φαντασία.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης.

Ευχόμαστε στους μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης, καλή πρόοδο και πάντα επιτυχίες.

maxilaria12

Εικόνα 1 από 22