Η διαδραστική παρουσίαση του Βιβλίου «Η νεράιδα της Βροχής»

Tο απόγευμα της 10ης Απριλίου 2024, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας
Ημέρας Παιδικής Λογοτεχνίας, καθώς επίσης και της υλοποίησης του προγράμματος της
ομαλής μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, πραγματοποιήθηκε μια πρωτότυπη παρουσίαση του βιβλίου «Η Νεράιδα της Βροχής» της Ελισάβετ Τάρη, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Σχολείου μας, με τη συμμετοχή μαθητών των μικρών τάξεων( Α΄-´ô) και νηπίων.
Σε μια κατάμεστη αίθουσα και με φόντο ένα σκηνικό παραμυθένιο, η Διευθύντρια του Σχολείου, αφού καλωσόρισε γονείς και μαθητές και ευχαριστώντας τη συγγραφέα που ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόσκληση του Σχολείου και όλους όσους εργάστηκαν γι’ αυτή την παρουσίαση, χαρακτήρισε τη σημερινή εκδήλωση μια γιορτή του παιδικού βιβλίου, αφιερωμένη σε κάθε παιδί που ονειρεύεται και που θα έδινε τα πάντα για να είναι ο κόσμος του καλύτερος.

Η βιβλιοπαρουσίαση ξεκίνησε με το τραγούδι του παραμυθιού «πλιτς πλατς» της Τατιάνας Ζωγράφου, από τους μαθητές της Α΄ τάξης, με τη συνοδεία στο αρμόνιο της Μουσικού του Σχολείου μας, Βασιλικής Βλέτση. Στη συνέχεια, η συγγραφέας /φιλόλογος Βάλια Μπαμπέτσα παρουσίασε στο κοινό το βιβλίο με λόγο απλό και κατανοητό, επικοινωνώντας με διαδραστικό τρόπο τα μηνύματά του στους μαθητές.
Στο πνεύμα του παραμυθιού ήταν και το θεατρικό δρώμενο που ακολούθησε, με τη «Νεράιδα», τον «Ήλιο» και τα υπόλοιπα παιδιά της Β3 τάξης να το χαίρονται πραγματικά και τους γονείς τους να τα καταχειροκροτούν. Ακολούθησαν ερωτήσεις μαθητών της Β1 τάξης στη συγγραφέα για το βιβλίο της, για τα προηγούμενα, τον αγαπημένο της ήρωα, για να καταλήξει η ίδια στη φράση όλο νόημα: «Αφήστε για λίγο το τάμπλετ και γνωρίστε το βιβλίο».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια όμορφη χορογραφία των νηπίων, ντυμένα στα κατάλευκα σαν νεραϊδούλες.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Λαζαρίδου Ησαΐα και πρώην Διευθυντής Εκπαίδευσης Διαμαντόπουλος Διονύσης.
Ήταν πραγματικά μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους, μικρούς και μεγάλους. Θερμά συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες μαθητές κι εκπαιδευτικούς για την άρτια οργάνωση και παρουσίαση της εκδήλωσης!

Οι εκπαιδευτικοί που διοργάνωσαν την εκδήλωση τη δράση φιλαναγνωσίας είναι:
Στυλιανίδου Σ. (Προισταμένη Νηπιαγωγείου), Μιόγλου Κ., Καραίσκου Κ., Σπαρή Στ., Καψάλη Ε., Κριθάρα Κ., Βλέτση Β.(Μουσικός), Κώνστα Κ.(Θεατρολόγος), Παυλίδου Σ. (επιμέλεια σκηνικού)