Νέα του Σχολείου – Μάιος 2022

  • Την Πέμπτη 12/05/2022 τα τμήματα Γ1 και Ε2 συνοδεία των αντίστοιχων εκπαιδευτικών κας Κουμπατή Φανής και κας Καψάλη Ελένης επισκέφθηκαν το Δημαρχείο της πόλης μας και ξεναγήθηκαν από την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Ισότητας των Φύλων του Δήμου κα Συρμούλα Τζήμα. Η Αντιδήμαρχος αφού ξενάγησε τα παιδιά στο κτήριο, ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη λειτουργία του Δήμου και τη λήψη των αποφάσεων, για το χρόνο που έχει κάθε Δημοτικός σύμβουλος να εκφράσει τις απόψεις του, για θέματα που απασχολούν το Δήμο, για τον τρόπο εκλογής του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων.
    Ευχαριστούμε θερμά την κα Τζήμα.

 

  • Μικροί Κηπουροί

Οι μαθητές/τριες  της Α’ Τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν σε «Δράση Φύτευσης» στο Πάρκο της Ελιάς, με σύνθημα «Ό,τι φροντίζουμε με αγάπη ανθίζει…».

Τα παιδιά συνοδεία των εκπαιδευτικών Καλλιόπης Καραΐσκου, Αικατερίνης Θεοδωράκη, Ανθής Καρρά και Ειρήνης Χατζημητσιώρη πραγματοποίησαν τη δράση στο πλαίσιο των θεμάτων που συζήτησαν στα εργαστήρια δεξιοτήτων, παρουσία και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας – Ανακύκλωσης – Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Παπαδόπουλου καθώς και εργατών του Δήμου.

Ως «μικροί κηπουροί» με διαδραστικό και βιωματικό τρόπο διδάχθηκαν την αγάπη για τη φύση και την προστασία του περιβάλλοντος

  • Τέσσερις μαθητές μας, παρέα με έναν ακόμη από το 9ο Δ.Σ. Ευόσμου Θεσσαλονίκης, παίζοντας ανακάλυψαν τμήμα βυζαντινού  αγγείου του 15ου αιώνα, όπως ειπώθηκε από την αρχαιολόγο κ. Χειμωνοπούλου, στην οποία το παρέδωσαν. Η παρέα των παιδιών αποτελούνταν από τους: Γιάννο Παναγιώτη, Νικόλτση Παναγιώτη, Παπαγιάννη Δημήτρη, Πεντεφούντα Γιώργο και Μπανιώτη Κωνσταντίνο, οι οποίοι υπέγραψαν το Πρωτόκολλο Παράδοσης-Παραλαβής στην  υπηρεσία Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας. Το σχετικό δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα με τις αντίστοιχες φωτογραφίες επιβεβαιώνει τα προαναφερθέντα. Εύγε στα παιδιά για την ανακάλυψη αλλά και για την άμεση παράδοση του εφυαλωμένου τμήματος αγγείου των μεταβυζαντινών χρόνων!

  • 100.000 καπάκια

Οι μαθητές/τριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου με τη συμβολή κατοίκων της Βέροιας, ολοκλήρωσαν τη δράση μαζεύοντας 100.000 καπάκια, περίπου 300 κιλά. Τα παιδιά με χαρά τακτοποίησαν, καταμέτρησαν και τοποθέτησαν σε κούτες τα καπάκια και παρέδωσαν, ακόμα και αυτά που είχαν αποθηκεύσει στα σπίτια τους. Παρασκευή 6/5 φορτώθηκαν με τη βοήθεια του συνεργάτη του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Νάουσας κ. Σταύρου Ζάχου και παραδόθηκαν για να “ξεπληρώσουν”, όπως είπαν, το αναπηρικό αμαξίδιο που παρέλαβε το ΕΝΕΕΓΥΛ Βέροιας.
Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια που κατέβαλαν στη διάρκεια όλης της χρονιάς.
ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ!